Sundhedssektoren • OneLeg
  • da
  • en

Til sundhedssektoren

Høj hygiejne forenet med ergonomisk siddestilling i klinisk miljø.

Sunde siddestillinger skaber større arbejdsglæde

OneLeg er en ergonomisk skammel, som sikrer en aktiv og dynamisk sidestilling på arbejdspladsen. På OneLeg skamlen er det naturligt at holde kroppen rank, hvilket medvirker, at man undgår at falde sammen og udøve dårlige vrid i ryggen. Den unikke buede fod tillader skamlen at følge kroppens bevægelser, hvilket skaber en sundere sidestilling og en større arbejdsglæde. Skamlen fylder ikke meget og vejer kun op til 2,5 kg, hvilket gør den særdeles velegnet som supplement til, eller erstatning for, den normale stol på arbejdspladsen.

OneLeg er monteret med silikone skridsikring på både fod og sæde og giver en god arbejdsstilling bl.a her ved fødekaret fra Fjordblink.

“Jeg er overrasket over, hvor godt man sidder på en OneLeg skammel. Samtidig med at man sidder dynamisk på den buede fod, er den også meget stabil, og man finder hurtigt ud af at bevæge sig på den. Den vejer næsten ingenting, så det er let at flytte rundt med den.”

Operationssygeplejerske Berit Fredholt

Hygiejne og sikkerhed

På arbejdspladser med renrum stilles der særlige hygiejniske krav til møblerne. De skal let kunne rengøres med vand og sæbe, samt pletdesinficeres ved spild af f.eks. organisk materiale. Er der aftageligt betræk, skal det kunne tåle regelmæssig vask ved høje temperaturer.

OneLeg opfylder alle disse krav, da skamlen er fremstillet i genanvendelig polyethylen og derfor er utrolig stærk og nem at rengøre. Skamlens aftagelige sædeovertræk og skridsikring er lavet i 100% silikone, og indeholder ingen blødgøringsmidler. Både skamlen og overtrækket kan vaskes ved op til 100 grader celsius.

OneLeg skamlen har ingen samlinger, hjørner eller sprækker, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko, hvilket gør den optimal som arbejdsskammel i rene arbejdsmiljøer, som f.eks. sundhedssektoren, laboratorier og fødevareproduktion.

“Vi har afprøvet OneLeg skamlen og fundet den særdeles velegnet. På den buede fod sidder man både aktivt og ergonomisk korrekt. Det er let at vippe og dreje rundt på skamlen uden at vride ryggen, og den indbyder til at holde ryggen rank under arbejdet. Med det enkelte design, der er let at rengøre, er den velegnet i vores miljø, hvor hygiejnen naturligvis er vigtig.”

Overlæge Morten Kramhøft

OneLeg til patienter

OneLeg skamlen kan ligeledes anbefales til patienter. Både som forebyggelse i hverdagen og ved genoptræning af f.eks. ryg og knæ. Den unikke buede fod sikrer, at skamlen følger kroppens bevægelser, så ryggen holdes rank. Man undgår belastning af ryg og knæ og den aktive sidestilling betyder også, at de små muskler i lænd og mave styrkes og balancen trænes.

“Som speciallæge i ortopædkirurgi, kan jeg varmt anbefale OneLeg til vores patienter. Det er vigtigt at sidde dynamisk og ergonomisk rigtigt. Det gælder bl.a. ved arbejde i meget lave højder, hvor man undgår vrid og belastninger i ryg og knæ, når man bruger den lille OneLeg på 32 cm, og de højere modeller til mange af hverdagens opgaver, ved arbejdsbord, spisebord osv. OneLeg er også god til træning og genoptræning af både ryg, knæ og hofter, da det er muligt at træne muskulaturen i de omtalte områder uden forkert belastning, når man sidder på en OneLeg.”

Overlæge Morten Kramhøft

Institutioner & Skoler

OneLeg tilbyder bedre siddestillinger til børn i alle aldre. En dynamisk sidestilling forhøjer børns koncentrationsevne og styrker muskulatur i ryg og mave.

Sundhedssektoren 

En sund siddestilling skaber større arbejdsglæde. Desuden er OneLeg et værdifuldt redskab for læger, sygeplejersker etc. til at opnå kontakt i øjenhøjde med patienten.

Interiør & Design

OneLeg Wood kombinerer funktionalitet med et unikt design og materialer i højeste kvalitet. OneLeg Wood har alle OneLegs sunde ergonomiske egenskaber og er udført i solidt egetræ.

 

Arbejdsmiljø

Vær god ved din krop, når du arbejder. En aktiv og dynamisk siddestilling er en vigtig måde, at sikre bevægelighed i arbejdssituationen.

Havearbejde

OneLeg er optimal til udførelse af havearbejde, da den skåner ryg og knæ, og tiden i haven kan dermed nydes uden smerte og fysiske gener.

 

Pin It on Pinterest