Institutioner & Skoler • OneLeg
  • da
  • en

Til institutioner & skoler

Ergonomisk korrekte siddestillinger til børn i alle aldre.

Aktiv og dynamisk siddestilling i institutioner og skoler

Det er vigtigt at børn rører sig og sidder varieret, da bevægelse er med til at stimulere motorik og indlæring. Især det fysiske undervisnings- og læringsmiljø bør derfor være udformet, så det inspirerer til bevægelse.

OneLeg er en ergonomisk skammel, der giver en aktiv og dynamisk siddestilling, i stedet for den statiske siddestilling en almindelig stol eller skammel tilbyder. OneLeg skamlen er derved den enkleste måde, hvorpå børn i institutioner og skoler kan sidde ergonomisk, aktivt og dynamisk.

Den unikke buede fod sikrer, at skamlen følger kroppens bevægelser, så ryggen holdes rank. Man undgår belastning af ryg og knæ og den aktive sidestilling betyder også, at de små muskler i lænd og mave styrkes og balancen trænes. Bevægelsen på en OneLeg skammel giver samtidig mange børn mulighed for øget koncentration.

“OneLeg giver barnet en dynamisk siddestilling, som giver dets sansesystem tilstrækkelig feedback til, at det er muligt, og også rart, for kroppen at holde sig i ro. Især for det motorisk urolige barn er det en gave at få lov til at bevæge sig, uden at trangen til bevægelse bliver bemærket og virker forstyrrende for andre.

OneLeg skamlen bruger jeg også i min ergoterapeutiske træning af børn, som har udfordringer med motorisk kontrol, balance og planlægning, f.eks. samtidig med boldspil. Den dynamiske sidestilling som skamlen giver, bevirker netop, at barnet øver vægtoverføring og lærer at rette kroppen op imod tyngdekraften, så ligevægten bevares. ”

Ergoterapeut Ingrid Hallas Møller

Kom i øjenhøjde med børnene

Som voksen er en OneLeg skammel et godt redskab til, at være i øjenhøjde med børnene. Ved at benytte en OneLeg skammel i disse situationer skånes både ryg og knæ samtidig med, at muskulaturen styrkes.

Brug f.eks. OneLeg i garderoben, når børnene skal have tøj på, på legestuen eller badeværelset.
OneLeg skamlen er ligeledes let og praktisk at tage med på legepladsen, da man som voksen kan sidde med børnene i f.eks. sandkassen. Med OneLeg er det slut med, at skulle stå op eller sidde på en fugtig bænk, træstamme eller lign., mens børnene leger.

“Voksne kan med fordel sidde på en OneLeg skammel, når de har med børn at gøre. Dels kommer man ned i øjenhøjde med børnene og dels får man, ligesom barnet, trænet kroppens dynamiske balance.”

Ergoterapeut Ingrid Hallas Møller

“OneLeg er en skammel, som, til forskel fra almindelige stole, giver fleksibilitet. Man kan vippe og dreje rundt på den, og på den måde undgå sammenfald og vrid i ryggen, som kan give belastninger og derfor ikke er godt for ryggen. Blodgennemstrømningen bliver god på en OneLeg, og det er samtidig godt for hele kroppen at bevæge sig lidt. OneLeg giver også mulighed for at styrke nogle stabiliserende ryg- og mavemuskler. Skamlen giver en dynamisk siddestilling, og man kan derfor ændre på sin arbejds- og siddestilling, hvilket jeg som fysioterapeut kan sige er vigtigt. Jeg kan bestemt anbefale OneLeg til både børn og voksne. ”

Fysioterapeut Gitte Skov Frandsen

Institutioner & Skoler

OneLeg tilbyder bedre siddestillinger til børn i alle aldre. En dynamisk sidestilling forhøjer børns koncentrationsevne og styrker muskulatur i ryg og mave.

Sundhedssektoren 

En sund siddestilling skaber større arbejdsglæde. Desuden er OneLeg et værdifuldt redskab for læger, sygeplejersker etc. til at opnå kontakt i øjenhøjde med patienten.

Interiør & Design

OneLeg Wood kombinerer funktionalitet med et unikt design og materialer i højeste kvalitet. OneLeg Wood har alle OneLegs sunde ergonomiske egenskaber og er udført i solidt egetræ.

 

Arbejdsmiljø

Vær god ved din krop, når du arbejder. En aktiv og dynamisk siddestilling er en vigtig måde, at sikre bevægelighed i arbejdssituationen.

Havearbejde

OneLeg er optimal til udførelse af havearbejde, da den skåner ryg og knæ, og tiden i haven kan dermed nydes uden smerte og fysiske gener.

 

Pin It on Pinterest